Vesti


Krivična prijava zbog krivolova

PU Kraljevo podnela je krivičnu prijavu protiv Saše S. (32), člana lovačkog udruženja i Radenka S. (45) iz Bukovice kod Kraljeva, zbog učešća u nezakonitog odstrela srndaća.

Policijska uprava Kraljevo saopštila je u subotu da je podnela krivičnu prijavu protiv Saše S. (32), člana lovačkog udruženja i Radenka S. (45) iz Bukovice kod Kraljeva, zbog učešća u nezakonitom odstrelu srndaća, krajem prošle godine.

Sumnja se da su Saša S. i Radenko S. u Bukovici, u zaseoku Karovski potok, u otvorenom lovištu "Ibar", kojim gazduje Lovačko udruženje "Kraljevo", 17. decembra, oko 12.30 časova, sa više hitaca iz lovačke puške usmrtili srndaća, a kada su ih primetili meštani, pobegli i ostavili lovinu.

Oni su srndaća odstrelili bez dozvole za lov, u vreme lovostaja, kada je bio zabranjen lov na krupnu divljač.

Policijski službenici su od Saše S, uz potvrdu, privremeno oduzeli lovačku pušku koju je posedovao, po odobrenju Policijske uprave Kraljevo.

Ovo je još jedan dobar primer odlične saradnje lovočuvarske službe Lovačkog udruženja "Kraljevo" i Policijske uprave u Kraljevu u suzbijanju krivolova. Nema sumnje da će sudski organi i ovog puta uraditi svoj posao kvalitetno i adekvatno kazniti počinioce kako bi se krivolov potpuno iskorenio na ovom području.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU