Vesti


SLOGOM I RADOM NADVLADATI IZAZOVE

Mišljenja je aktuelni predsednik Skupštine Lovačkog saveza Srbije - Uroš Đoković, dugogodišnji predsednik kraljevačkih lovaca i čovek koji je snažno „utkao" lovstvo u sve pore lokalne samouprave, regionalnih i državnih institucija stremeći ka uzvišenim ciljevima lova Srbije, zaštiti lovišta i očuvanju prirode i divljači.

Uroš ĐokovićPred nacionalnom lovačkom organizacijom, posle nekoliko godina nesloge prouzrokovane nezakonitim i neshvatljivim odlukama predhodnih čelnih funkcija gde je isključen veliki broj lovačkih udruženja, došlo je vreme prave konsolidacije i snažnog lovačkog jedinstva Srbije što se videlo i na zadnjem zasedanju Skupštine LSS, održane u Narodnoj skupštini, kojom je predsedavao naš sagovornik Uroš Đoković.

- Lovstvo Srbije posle nekoliko godina zaostajanja zbog poznatih događanja, ponovo hvata korak sa svetom u jedinstvenoj nacionalnoj lovačkoj organizaciji Srbije, gde nastoji da dugom tradicijom i dostojanstvom snažno doprinese evropskim i svetskim tokovima lovstva, kaže na početku izjave Uroš Đokovih, predsednik Skupštine Lovačkog saveza Srbije. Imali veće časti nego predsedavati najvišim lovačkim telom, koje na svakom koraku radi dostojanstveno, kao i pre 119 godina, kada su u Brzanu postavljani temelji organizovanog lovstva i formiran Savez lovačkih udruženja u Kraljevini Srbiji.

- Lovstvo Srbije, danas je snažan putokaz ka novim, progresivnim i strateškim ciljevima održivog razvoja, ali uvek u zajedništvu sa državnim i lokalnim institucijama, dodaje Đoković. Posebno, sprovođenje i dogradnja zakonske regulative u ovoj oblasti i uklapanje u evropske standarde najpreči je zadatak svih subjekata. U tome i saradnja Lovačkog saveza Srbije sa Ministarstvom poljoprivrede i Upravom za šume od velikog je značaja za unapređenje lovstva Srbije.

Zato, pred svim lovačkim udruženjima nalaze se dalji veoma odgovorni zadaci u ostvarivanju najprečih zadataka, a to su: očuvanje fonda divljači, unapređenje lovišta, sprovođenje zakonske regulative, obuka lovaca, maksimalne mere bezbednosti u lovu, zaštita prirode i divljači, unošenje savremenih tehnologija, izgradnja lovno-tehničkih objekata, potpuno informisanje javnosti, i sve druge aktivnosti koje će nadvladati izazove i slogom i radom doprineti usponu lovstva Srbije, rekao je na kraju izjave za list „Lovac" predsednik Skupštine Uroš Đoković.

Sv. Madžarević





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU