Vesti


ЕДУКАЦИЈОМ ДО БОЉИХ РЕЗУЛТАТА

Стручно предавањеУ години која је на измаку Ловачко удружење „Краљево“ као једно од најстаријих у оквиру Ловачког савеза Србије, које је основано далеке 1896. године, навршило је 125 година постојања и рада, чији је јубилеј вредан пажње и који ће бити обележен када се за то створе услови, односно буду дозволиле здравствене прилике.

      У очекивању да на просторе ловишта „Студеница“ до краја године стигне нова тура европског јелена, кроз реализацију пројекта финансираног од стране надлежног министарства и Управе за шуме, годину је обележило низ континуираних обавезних активности на подизању и очувању матичних фондова гајених врста дивљачи што ће и у наредном периоду бити приоритет.

        По завршетку планског одстрела срндаћа а посебно након оцењивања трофеја, извршена је едукација пратилаца у појединачном лову и вођа група у групном лову, подсећајући их, пре свега, на права и обавезе како би се дошло до бољих резултата.

         У организацији Срђана Ковачевића, стручног лица за газдовање ловиштем „Студеница“ и дела ловишта „Ибар“, у два наврата организована су предавања, на увек актуелну тему – лов срндаћа и дивље свиње, а основни циљ је био едукација лица које је Управни одбор Ловачког удружења на предлог ловачких секција, сходно законској регулативи, овластио да у недостатку довољног броја стручних лица обављају овако важан задатак.

Стручно предавање
   Прво предавање одржано је у Ушћу, у дому културе, а присуствовали су пратиоци у лову и вође група из ловачких друштава: „Ловац“, „Стрефан Немања“  и „Зец“, а друго је одржано у Раваници уз присуство представника из ловачких друштава: „Гледићске планине“, „Столови“ и „Котленик“.

       На оба предавања, у маниру искусних професионалних едукатора, несебично се залажући да пренесе своја знања и задржи трочасовну велику пажњу присутних, Марко Павловић, стручно лице Ловачког савеза Централне Србије, награђен је заслуженим аплаузом присутних који су тако исказали своје задовољство оним што су научили.

       Ловачко удружење је свим учесницима доделило по маркирни прслук са одговарајућим обележјем као знак пажње за активно учешће на овом едукативном скупу.

Урош Ђоковић

www.lovackisavez.rs

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU