Vesti


ЛОВЦИ ОТВОРЕНОГ СРЦА

   Основано далеке 1896. године, Ловачко удружење „Краљево“ једно је од највећих ловачких удружења у Србији. У задње две деценије краљевачка ловишта су праве ловачке радионице на отвореном.
    Константно инвестирање у ловишта основ су одрживог газдовања у коме поред краљевачких ловаца, који су пројектима аплицирали за средства из Фонда за подстицај и развој ловства, посебно место  има ресорно Министарство кроз Управу за шуме, која је у ЛУ „Краљево“ препознала поузданог партнера кроз финансијску подршку  у реализацији пројеката о чему смо до сада много говорили.
    Оно што овом приликом хоћемо да истакнемо јесте сарадња краљевачког удружења са удружењима из окружења, истакнута и доказано кроз дружељубивост и отвореност за сарадњу како у ловним тако и ван ловним активностима.
     Ловци Краљева већ дужи низ година активно сарађују са свим ловачким удружењима са којима се граниче попут: Врњачке Бање, Трстеника, Белушића, Кнића, Мрчајеваца, Јежевице, Гуче, Ивањице, Баљевца, али и осталих удружења као што су -  Бољевац, Косјерић, Горњи Милановац и других.
      Посебна сарадња успостављена је са Ловачким удружењем из Косјерића, који су пре скоро двадесетак година започели Мирослав Лучић из Ловачке секције Сеча Река и Љубинко Бунарџић из Ловачке секције Буковица, а које се данас проширило на младе ловце из оба удружења, међу којима предњаче Иван и Милан Лучић, Добрица Јоксимовић, Рашко Филиповић. Дружење кроз заједничке ловове, ван ловне активности попут ловног стрељаштва, ловне кинологије, многобројних ловачких дружења, затим заједничке изградње ловно техничких објеката а све у интересу развоја и популаризације лова и ловства.
     -    Сарадња се проширила и на ловачке секције Самаила, Манча, Милићи и Савово, што иде у прилог чињеници  да су краљевачки ловци отвореног срца за сарадњу на обострано задовољство, па и оваква ловачка пријатељства и дружења прерасту у породична и кумовска. Уважене колеге ловци ако желите да се дружите са краљевачким ловцима добро сте увек дошли, истакао је дугогодишњи председник ЛУ „Краљево“ Урош Ђоковић.

Заједнички лов на дивље свиње и предаторе





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU