Vesti


REPRO CENTAR U GODAČICI

U prethodnoj godini Lovačko udruženje „Kraljevo“, u Kraljevu, apliciralo je za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj i podsticaj lovstva u Republici Srbiji.
Oba projekta odnosila su se na povećanje brojnosti i poboljšanje trofejne vrednosti divljih svinja u oba lovišta ovog udruženja, što je resorno ministarstvo, smatralo opravdanim, i sredstva su dodeljena prema projektima, zašta su, kako kažu lovci Kraljeva, posebno zahvalni.
Na terenima Gledićkih planina, u okviru istoimenog lovačkog društva, izgrađen je repro centar u Godačici, gde je uneto matično krdo svinja, uz maksimalno angažovanje lovaca ove lovačke sekcije i društva, koje su predvodili Milosav Kačarević, predsednik društva i Darko Jeftić, predsednik sekcije, a posebno Rade Miletić Kodovac, koji je vodio aktivnosti na izgradnji repro centra, a sada vodi brigu o matičnom krdu.
- Drugi projekat odnosi se, takođe, na unošenje matičnog krda svinja u lovište „Studenica“, što će biti realizovano, najverovatnije, do kraja godine i o tome obavestiti široku lovačku javnost, rekao nam je Uroš Đoković, predsednik Upravnog odbora LU „Kraljevo“.

Vest je preuzeta sa sajta Lovačkog saveza Centralne Srbije.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU